Aquesta pàgina web es diu “Els papers de Pickwick” en honor de la primera i molt famosa novel·la de Charles Dickens. No és que en aquest llibre de l’escriptor anglès els quatre membres del club d’aquest nom llegeixin gaire, perquè més aviat viuen aventures d’allò més diverses, cometen entremaliadures molt ingènues i són protagonistes de platxèries amoroses i de plets rocambolescos.

Però és un fet que moltes generacions d’escriptors de tot el món han considerat Els papers pòstums del club Pickwick una de les novel·les més glorioses, amenes i instructives de tota la història de la literatura universal.

Molt poques novel·les haurien pogut donar el seu nom, amb tant de mèrit i d’encert, a una pàgina web que pretén, abans de res, fer feliços els seus lectors amb tota mena d’informacions sobre la literatura dels nostres dies i de sempre.

Jordi Llovet

divendres, 10 de juliol del 2009

Centenari Malcolm Lowry


Aquest any es commemora el centenari del naixement de l'escriptor anglès Malcolm Lowry (1909-1957): poeta i novelista de vida itinerant que, entre viatges, aventures i força alcohol, ens va deixar una poderosa obra literària a l'abast de qui vulgui endinsar-se en el món desassossegat d'aquest rebel alumne de Cambridge.

Bibliografia:
Bajo el volcán. Tusquets Editores. Barcelona, 2009
Piedra infernal. Tusquets Editores. Barcelona, 2009
Trueno más allá de Popocatepetl. Poemas escogidos. Tusquets Editores. Barcelona, 2009
Ferry de Octubre a Gabriola. Tusquets Editores. Barcelona, 2007
Ultramarina. Tusquets Editores. Barcelona, 2004
Escúchanos, Señor, desde el cielo de tu morada. Tusquets Editores. Barcelona, 2003
Oscuro como la tumba en la que yace mi amigo. Tusquets Editores. Barcelona, 2002
El viaje que nunca termina. Correspondencia 1926-1957. Tusquets Editores. Barcelona, 2000
Poemas. Visor Libros. Madrid, 1995

Marta Ramoneda. Llibreria La Central

1 comentari:

David Caralt ha dit...

Malcolm Lowry ha de figurar sense cap mena de dubte entre els més grans del s. XX. Especialment colpidors són per a mi els dos llibres recentment reeditats per Tusquets, "Bajo el volcán" i el magnífic "Piedra infernal" (una revel·lació).
A propòsit: com pot ser que cap editorial hagi publicat res de Lowry en català?!?!?! (A part, és clar, de la oblidada i introbable traducció de Manuel de Pedrolo de "Sota el volcà").
Si en sabeu alguna cosa aviseu-me per favor.