Aquesta pàgina web es diu “Els papers de Pickwick” en honor de la primera i molt famosa novel·la de Charles Dickens. No és que en aquest llibre de l’escriptor anglès els quatre membres del club d’aquest nom llegeixin gaire, perquè més aviat viuen aventures d’allò més diverses, cometen entremaliadures molt ingènues i són protagonistes de platxèries amoroses i de plets rocambolescos.

Però és un fet que moltes generacions d’escriptors de tot el món han considerat Els papers pòstums del club Pickwick una de les novel·les més glorioses, amenes i instructives de tota la història de la literatura universal.

Molt poques novel·les haurien pogut donar el seu nom, amb tant de mèrit i d’encert, a una pàgina web que pretén, abans de res, fer feliços els seus lectors amb tota mena d’informacions sobre la literatura dels nostres dies i de sempre.

Jordi Llovet

diumenge, 26 de juliol del 2009

Butxaca de 1984

La orwelliana Edicions de 1984 i la salesiana Club Editor han encetat una nova col.lecció de llibres de butxaca, Butxaca 1984, en la que combinaràn autors dels seus fons respectius, ja editats anteriorment en d'altres formats, amb d'altres inèdits en català. Títols fonamentals en acurades i transportables edicions per menys de 10 euros, i amb un primer lliurament que és tota una declaració de principis:

Els maravellosos i inquietants Seixanta contes (Sessanta racconti, 1958) de Dino Buzzati, en traducció de Joaquim Gestí i pròleg de Julià de Jòdar. El viatge exterior i aventura interior El Danubi (Danubio, 1986) de Claudio Magris, en traducció d'Anna Casassas. El desesperançat La set (2002) de Andrei Guelàssimov, en traducció de Jaume Creus. I La noia dels ulls d'or (La fille aux yeux d'or, 1889), un clàssic breu de l'antropòleg Honoré de Balzac.

Marta Ramoneda. Llibreria La Central