Aquesta pàgina web es diu “Els papers de Pickwick” en honor de la primera i molt famosa novel·la de Charles Dickens. No és que en aquest llibre de l’escriptor anglès els quatre membres del club d’aquest nom llegeixin gaire, perquè més aviat viuen aventures d’allò més diverses, cometen entremaliadures molt ingènues i són protagonistes de platxèries amoroses i de plets rocambolescos.

Però és un fet que moltes generacions d’escriptors de tot el món han considerat Els papers pòstums del club Pickwick una de les novel·les més glorioses, amenes i instructives de tota la història de la literatura universal.

Molt poques novel·les haurien pogut donar el seu nom, amb tant de mèrit i d’encert, a una pàgina web que pretén, abans de res, fer feliços els seus lectors amb tota mena d’informacions sobre la literatura dels nostres dies i de sempre.

Jordi Llovet

divendres, 29 de maig del 2009

Aniversari Anagrama

L'editorial Anagrama cel.lebra enguany el seu 40è aniversari.

Editora de col.leccions tan emblemàtiques com "Narrativas Hispánicas", "Panorama de Narrativas" pel que fa a la literatura de ficció, "Argumentos" i "Crónicas" d'assaig, i la inclassificable "Contraseñas", i conduïda amb mà de ferro per Jorge Herralde, ha sobreviscut fins a aquesta mitjana edat -la maduresa fa temps que la va assolir- com una de les editorials independents en llengua castellana de referència.

Felicitats!